Június 6-án a Szent István-szobor előtti területen EsélyNap az elfogadásért néven esélyegyenlőségi napot szervezett a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a kecskeméti civil szervezetekkel összefogva.

Dr. Zombor Gábor polgármester megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy Kecskeméten mindig is minden ember számított, aki értékekkel rendelkezik. Ezért is tartja fontosnak, hogy az ilyen rendezvények ráirányítsák a figyelmet a társadalom különféle hátrányos helyzetű csoportjaira, de egyben be is mutassa értékeiket.

Engert Jakabné a EsélyNap egyik főszervezője kiemelte, hogy aki megismeri milyen gazdag lelki, érzelmi világgal bírnak a néha periféria szorultak, azok tudják csak igazán megismerni és elfogadni hátrányos helyzetű embertársaikat.

A rendezvény rendkívül gazdag programot kínált a kilátogatóknak, ami a kecskeméti civil szervezetek összefogásával jöhetett létre.

(kecskemetihir.hu nyomán)

Az ESÉLYES című, Bács-Kiskun megyei esélyegyenlőségi magazinműsor júniusi kiadásában képes beszámolót láthattunk a rendezvényről.

 

A rendezvényen készült fotók